EN
ANASAYFA
ÜRÜNLER
HUBUBAT TOHUMLARI
BUĞDAY TOHUMLARI
EKMEKLİK BUĞDAY
MAKARNALIK BUĞDAY
ARPA TOHUMLARI
TRİTİCALE TOHUMLARI
YULAF TOHUMLARI
ÇELTİK TOHUMLARI
ENDÜSTRİ BİTKİSİ TOHUMLARI
ŞEKER PANCARI TOHUMLARI
YEM BİTKİSİ TOHUMLARI
YONCA TOHUMLARI
MERA KARIŞIMLARI
SÜTOTU TOHUMLARI
YEM BEZELYESİ TOHUMLARI
FİĞ TOHUMLARI
SORGUM SUDAN OTU TOHUMLARI
KORUNGA TOHUMLARI
YEM ŞALGAMI TOHUMLARI
YEMEKLİK TANE BAKLAGİL TOHUMLARI
KURU FASULYE TOHUMLARI
NOHUT TOHUMLARI
PAZARLAMA
GENEL MERKEZ
MÜŞTERİ TEMSİLCİLERİ
KURUMSAL
İLETİŞİM
EN
ANASAYFA
ÜRÜNLER
HUBUBAT TOHUMLARI
BUĞDAY TOHUMLARI
EKMEKLİK BUĞDAY
MAKARNALIK BUĞDAY
ARPA TOHUMLARI
TRİTİCALE TOHUMLARI
YULAF TOHUMLARI
ÇELTİK TOHUMLARI
ENDÜSTRİ BİTKİSİ TOHUMLARI
ŞEKER PANCARI TOHUMLARI
YEM BİTKİSİ TOHUMLARI
YONCA TOHUMLARI
MERA KARIŞIMLARI
SÜTOTU TOHUMLARI
YEM BEZELYESİ TOHUMLARI
FİĞ TOHUMLARI
SORGUM SUDAN OTU TOHUMLARI
KORUNGA TOHUMLARI
YEM ŞALGAMI TOHUMLARI
YEMEKLİK TANE BAKLAGİL TOHUMLARI
KURU FASULYE TOHUMLARI
NOHUT TOHUMLARI
PAZARLAMA
GENEL MERKEZ
MÜŞTERİ TEMSİLCİLERİ
KURUMSAL
İLETİŞİM
HUBUBAT TOHUMLARI
ÇELTİK TOHUMLARI
◄ Önceki Sayfa
Yatkın Çeltik Tohumu
MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Bitki boyu 95-100 cm’dir.
SÜREK-95 X 82079-TR-489Çeşitlerinin melezlenmesi sonucu elde edilmiş bir çeşittir.
Yaprakları yarı dik ve yeşil renklidir.
Salkımlar yarı düşük yapıdadır.
Sağlam saplı olup yatmaya dayanıklıdır.
Çeltik taneleri sarı renkli ve uzundur.
Çeltik 1000 tane ağırlığı 33 gr’dır.
Çeltik tane uzunluğu 8,9 mm ve genişliği 3,3 mm’dir
Tarımsal Özellikleri
Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen çeşit, 2013 yılında TTSM taraşından tescil edilmiştir.
Bu çeşidin tüm Türkiye üretim ve satış hakları şirketimize aittir.
Yüksek verim potansiyeline (800- 1100 kg/da) sahip bir çeşittir.
Başaklanma ve olgunlaşma süresi bakımından Osmancık çeşidi ile benzerlik gösterir (130-135 olgunlaşma/gün).
Kardeşlenme kapasitesiyüksektir.Bu yüzden dekara 18-20 kg arası tohum kullanımı tavsiye edilir.
Kuvvetli sap yapısı sayesinde yatmaya karşı mukavemet gösterir.
PATOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Yanıklık hastalığına orta derecede toleranslıdır. Kök boğaz çürüklüğü hastalığına dayanıklıdır.
KALİTE ÖZELLİKLERİ
Çeltik sanayicisi ve tüketicisi tarafından kabul gören kalite özelliklerine sahiptir.
Kalite özellikleri bakımından Osmancık çeltik türüne benzemektedir.
Pirinç randımanı %60-65 arasındadır.
Pirinç tanesi uzun, camsıdır ve beyaz göbeklilik görülmez.
Pirinç bin tane ağırlığı 24-25 gr’dır.
Pirinç tane uzunluğu 6,4 mm ve genişliği ise 2,9 mm’dir.
Türk damak tadına uygun pilav kalitesi ve tadı vardır.